Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä
tie
posstetusivu
etusivukokeilu
konejaksi
previous arrow
next arrow

Muovista Metsäksi – hyvinvointia yhteisötaiteesta hyödyntäen kotitalouksien muovijätettä

Kuvataiteilija-ohjaajat kiertävät Hämeenlinnan ja lähialueiden kouluja, päiväkoteja, vanhainkoteja sekä päivätoimintapisteitä kuuden kuukauden ajan toteuttaen, yhteisötaiteen hengessä jokaisessa kohteessa, veistoksia, metsän elementtejä, kotitalouksien muovijätteestä.

Hankkeen lopussa metsän elementit kootaan yhteen näyttelytilaan ja valaistaan. Kokonaisuudesta muodostuu yksi suuri teos, jossa on ollut osallisena satoja lähialueen ihmisiä.

Teos kuvaa kierrätyksen tärkeyttä sekä jokaisen yksilön osuutta maapallon hyvinvointiin mutta myös yhteisölliseen toimintaan. Jokaisen yksilön kädenjälki on nähtävillä teoksissa.

Hanke kehittää osallistujien luovaa ajattelua sekä kädentaitoja, edesauttaa ryhmäytymistä, opettaa ryhmätyöskentelyä, valistaa kierrätyksen tärkeydestä sekä muistuttaa muovijätteen määrästä kotitalouksissa, mahdollistaa uusia ajattelumalleja ja edistää yhteenkuuluvuuden tunnetta sekä hyvinvointia.

Hankkeen toteuttaa Hämeenlinnan Taiteilijaseura ry:n jäsentaiteilijat, pääosin kaksi ohjaajaa, jotka ovat vastuussa hankkeen toteutuksesta ja laadusta.

Yhteystiedot

Minttu Saarinen

minttu@minttusaarinen.com


Palaa Selaa hankerekisteriä Katso hankkeet kartalla

Toteuttaja

Hämeenlinnan Taiteilijaseura r.y.

Tuen muoto

Hanketuki

Rahoittajat

Linnaseutu ry

Alkamisvuosi

2020

Rahoitusohjelma

Manner-Suomen maaseudun rahoittamisohjelma 2014-2020

Hanketyyppi

Palvelujen ja kylien kehittäminen – kehittämishanke

Kustannusarvio

30 815,00 €

Julkinen tuki

21 570,00 €