Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä
tie
posstetusivu
etusivukokeilu
konejaksi
previous arrow
next arrow

Metsäpelit – huvia ja hyötyä metsästä

Suomalaista metsää ei ole vielä pitkälle tuotteistettu metsätiedon jakamisen osalta. Suomalaiset lapset ja nuoret aikuiset etääntyvät luonnosta ja metsästä. Metsä on kuitenkin tärkeä työllistäjä ja raaka-ainevara, joten ihmisten tietämystä ja metsäsuhdetta pitää vaalia. Tässä hankkeessa metsien käyttöä esitellään eri kohderyhmille pelillistämisen ja erilaisten tavanomaisten metsänhoitotoimien kautta.
Hankkeessa perustetaan kiinteitä metsätaitoratoja, joihin yhdistetään metsän pelillistäminen erilaisten luontoaktiviteettien kautta. Peliratoja testataan koululaisilla ja samalla jaetaan rautaisannos metsätietoa. Peliä voidaan pelata suunnistamalla, geokätköilemällä, polkujuoksulla ja esim. kiipeilemällä siirtolohkareilla. Peli rakentuu kiinteiden metsätaitoratojen ympärille. Metsäradalla hyödynnetään digitekniikkaa, esim. QR-koodeja ja mobiiliteknologiaa. Lisäksi tehdään metsätaito-opas, joka julkaistaan internet-sivuilla.
Kokonaisuudessa hankkeessa on tarkoitus kehittää metsäisiä tuotepaketteja matkailijoille, yrityksille ja koululaisille. Palvelupaketeille kartoitetaan yhteistyökumppanit muun kuin metsäisen toiminnan osalta. Hankkeen kohderyhmänä ovat Päijät-Hämeen peruskoulun oppilaat ja opettajat: alakouluista painopiste on 5-6-luokkalaisissa sekä yläkoululaiset. Myöhemmässä vaiheessa testaaminen muutamalle tykyryhmälle.

Yhteystiedot

Metsänhoitoyhdistys Päijät-Häme ry
Väihkyläntie 2
19700 SYSMÄ


Palaa Selaa hankerekisteriä Katso hankkeet kartalla

Toteuttaja

Metsänhoitoyhdistys Päijät-Häme ry

Tuen muoto

Hanketuki

Rahoittajat

Päijänne-Leader ry

Alkamisvuosi

2015

Rahoitusohjelma

Manner-Suomen maaseudun rahoittamisohjelma 2014-2020

Hanketyyppi

Palvelujen ja kylien kehittäminen – kehittämishanke

Kustannusarvio

207.831,00 €

Julkinen tuki

207.831,00 €