Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä
tie
posstetusivu
etusivukokeilu
konejaksi
previous arrow
next arrow

MATURA – Maistuvaa ja turvallista maaseudulla -hanke

MATURA-hankkeen aikana: 1) Järjestetään päiväleirejä kouluikäisille, joiden teemoina ovat mm. ruokaturva ja ruokaa luonnosta. 2) Osallistutaan alueen yleisötapahtumin teemoilla ruokaturva ennen ja nyt sekä ruokaa ja hyvinvointia luonnosta. 3) Innostetaan alueen asukkaita geokätköilyyn ja julkaistaan yhdessä heidän kanssaan geokätköjä.

Hankkeen kohderyhmän muodostavat toiminta-alueen eri-ikäiset asukkaat ja yhdistykset, erityisesti alueen kouluikäiset. Hankkeen yhteistyötahoja ovat mm. alueen kylä-, martta-, koulujen vanhempainyhdistykset ja muut alueella toimivat yhdistykset.

Tavoitteet – Alueen asukkaiden innostaminen yhteistyöhön ja oman asuinalueen tai kylän toimintaan – Kouluikäisille suunnatun yhteisöllisyyttä tukevan toiminnan lisääminen koulutyön ulkopuolella – Tietoisuuden lisääminen ruokaturvasta ja luonnontuotteiden hyödyntämisestä – Eri yhdistysten välisen yhteistyön lisääminen osana kylätoimintaa – Luonnossa liikkumiseen ja omasta ympäristöstä huolehtimiseen kannustaminen – Yhteisöllisyyttä tukevan toiminnan järjestäminen myös alueilla, joilla yhdistysten toiminta ja muu kylätoiminta on hiljaisempaa – Digitaitojen vahvistaminen: Geokätköilyyn liittyvät taidot ja luonnon tarkkailuun liittyvien sähköisten palvelujen käyttö

Yhteystiedot

Niina Mäkelä

044 204 3807

niina.makela@martat.fi


Palaa Selaa hankerekisteriä Katso hankkeet kartalla

Toteuttaja

Etelä-Hämeen Martat ry

Tuen muoto

Hanketuki

Rahoittajat

LounaPlussa ry

Alkamisvuosi

2020

Rahoitusohjelma

Manner-Suomen maaseudun rahoittamisohjelma 2014-2020

Hanketyyppi

Palvelujen ja kylien kehittäminen – kehittämishanke

Kustannusarvio

20 703,60 €

Julkinen tuki

16 562,88 €