Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä
tie
posstetusivu
etusivukokeilu
konejaksi
previous arrow
next arrow

Kanta- ja Päijät-Hämeen luontokohteiden ja reitistöjen kehittäminen

Luonnossa liikkuminen, retkeily ja luontomatkailu ovat vahvassa nosteessa. Hankkeen tavoitteena on nostaa Päijät- ja Kanta-Hämeen luontokohteiden palvelurakenteiden ja reittien laatu ja palvelukyky retkeilijöiden, kotimaisten ja kansainvälisten matkailijoiden, luontoliikuntatapahtumien, kasvavien käyntimäärien ja uusien käyttäjäryhmien edellyttämälle tasolle.

Hankealueeseen kuuluvat Liesjärven, Torronsuon ja Päijänteen kansallispuistot, Evon retkeilyalue sekä Hämeen Ilvesreitistön matkailun kannalta potentiaalisimmat luontokohteet. Hankkeessa nostetaan luontokohteiden taukopaikkojen, reittien ja opasteiden määrää ja laatua sekä parannetaan niiden saavutettavuutta huomioiden retkeilijät, liikuntaesteiset, lapsiperheet, seniorit, erilaiset harrastajaryhmät (mm. maastopyöräilijät ja polkujuoksijat) ja tapahtumat. Liesjärvelle rakennetaan uusi esteetön taukopaikka ja reitti. Torronsuolla parannetaan Kiljamon alueen palveluja. Evolla selkiytetään ja lisätään alueen opastusta, toteutetaan maastopyöräilyreitistö ja rakennetaan esteetön reitti. Päijänteellä kunnostetaan Päijätsalon historiallinen näkötorni, kehitetään Pulkkilanharjun ja Kelventeen palveluja sekä parannetaan käyntimäärälaskentaa. Hämeen Ilvesreitistön hienoimpia luontokohteita kehitetään lisäämällä opastustauluja ja laajentamalla pysäköintialueita sekä rakentamalla Melkuttimille uusi taukopaikka.

Hankkeen hakija ja toteuttaja on Metsähallituksen Luontopalvelut. Hankkeessa tehdään tiivistä yhteistyötä alueen kuntien, Hämeen virkistysalueyhdistyksen sekä luontomatkailuyritysten kanssa.

Hämeen ELY-keskuksen lisäksi hanke saa rahoitusta kunnalta sekä muuta julkista rahoitusta.

Yhteystiedot

tuula.peltonen@metsa.fi, p. 0400924534


Palaa Selaa hankerekisteriä Katso hankkeet kartalla

Toteuttaja

Metsähallitus

Tuen muoto

Hanketuki

Rahoittajat

Hämeen ELY-keskus

Alkamisvuosi

2019

Rahoitusohjelma

Manner-Suomen maaseudun rahoittamisohjelma 2014-2020

Hanketyyppi

Yhteistyöhanke, elinkeinojen kehittäminen

Kustannusarvio

999500€

Julkinen tuki

999500€