Hankkeessa selvitetään kiertovesiviljelyn kannattavuutta ja mahdollisuuksia maaseudulla. Suljetun vesiviljelyn avulla olisi mahdollista tuottaa terveellistä lähiruokaa eli kalaa ja vihanneksia ympärivuotisesti. Suljetussa vesiviljelyssä kierrätetään vettä ja ravinteita, joten se on ekologinen tapa tuottaa lähiruokaa. Tuotetulle ruualle pyritään saamaan luomu-status. Vesiviljelysysteemissä voidaan hyödyntää maaseudulla tyhjillään olevia rakennuksia. Hankkeessa selvitetään vesiviljelyyn liittyviä teknisiä ratkaisuja sekä testataan ja hankitaan tietoa vesiviljelyyn parhaiten soveltuvista kasveista, kaloista sekä kalanrehusta sekä liiketoimintakonseptia, jota voidaan monistaa muille maaseutualueille.
Yhteystiedot
Jyväskylän Ammattikorkeakoulu Oy
PL 207
40101 JYVÄSKYLÄ