Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä
tie
posstetusivu
etusivukokeilu
konejaksi
previous arrow
next arrow

Honkalanrannan luonnonsuojelualueen luontorakentaminen II

Tämän hankkeen tavoitteena on parantaa Honkalanrannan luonnonsuojelualueen virkistys- ja luontopalvelujen saavutettavuutta sekä edesauttaa alueen kulttuurimaiseman hoitoa.

Hankkeen myötä 1) ”päivitetään” Honkalanrannan luontopolku Kahilistontien parkkipaikalta lintutornille (380 m) koko matkalta esteettömäksi eli soveltumaan esim. pyörätuolilla kuljettavaksi, 2) Alueen kävijöille osoitettu parkkipaikka laajennetaan, 3) alueen perinnemaisemaa ylläpitäville lampaille rakennetaan uusi katos ja hankitaan 300 m lammasaitaa tolppineen sekä 4) Raivataan puustoa ja pensaikkoa alueen käyttö- ja hoitosuunnitelman mukaisesti. Lisäksi osana hanketta maalataan luontopolun Myllyojan sillan kaiteet ja tervataan leiripaikan laavu.

Honkalanrannan välittömässä läheisyydessä on Ruununmyllyn koulu ja päiväkoti, sekä vanhat ja uudet asuinalueet, joilla asuu noin 5000 asukasta. Honkalanranta on jo suosittu retkikohde Hämeenlinnalaisten keskuudessa. Hankkeen myötä pitkään toivottu esteettömyys mahdollistaa Honkalanrannan luontokokemuksen tarjoamisen vielä laajemmalle kävijäkunnalle.

Yhteystiedot

Kari Kairamo

juhani.kairamo@birdlife.fi


Palaa Selaa hankerekisteriä Katso hankkeet kartalla

Toteuttaja

Kanta-Hämeen lintutieteellinen yhdistys ry

Tuen muoto

Hanketuki

Rahoittajat

Linnaseutu ry

Alkamisvuosi

2020

Rahoitusohjelma

Manner-Suomen maaseudun rahoittamisohjelma 2014-2020

Hanketyyppi

Palvelujen ja kylien kehittäminen – kehittämishanke

Kustannusarvio

26 721,33 €

Julkinen tuki

13 360,66 €