Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä
tie
posstetusivu
etusivukokeilu
konejaksi
previous arrow
next arrow

Elämysten hevonen

Elämysten hevonen -yritysryhmähankkeen tavoitteena on yritysten liikevaihdon ja kannattavuuden parantaminen, sekä yrittäjien oman ammatillisen osaamisen kehittäminen uusien hevosrotujen käyttöön ja koulutukseen mahdollisimman laaja-alaisesti.

Hankkeen yrittäjillä on tarve toimia jatkossa iberian ja klassisten rotujen, sekä uusien ratsastuksen lajien perehtyneinä neuvojina, joka vaatii kouluttautumista rotujen syntyperämaissa ja Suomessa. Hankkeella pyritään yrittäjien ja heidän palveluidensa laadun ja valikoiman lisäämiseen, sekä näkyvyyden parantamiseen. Uusien lajien ja niiden tunnettavuuden lisäämisellä Suomessa saadaan myös lisää uusia harrastajia ratsastusharrastuksen pariin, jossa harrastajamäärät ovat viime vuosina olleet uhkaavasti laskusuuntaiset.

Yritysryhmähankkeen tuloksena yrityksillä on tarjota täysin uusia palveluita ja elämyksiä, joilla he tavoittavat uudet harrastajat ja vastaavat markkinoiden kysyntään. Yrittäjät toimivat yhteisen Elämysten Hevonen ja Dynaaminen Ratsukko -nimikkeen alla, josta heidän toimintakonseptinsa tunnistetaan. Yhdessä yritykset ovat paremmin valmiita vastaamaan markkina- ja asiakaskysyntään sekä yritysten kilpailukyky paranee. Hankkeen vaikutuksesta yrityksillä on valmiudet toimia uudenlaisena ja kiinnostavana hevosalan toimijana niin kotimaassa kuin matkailu- ja vientimarkkinoillakin.

Hämeen ELY-keskuksen lisäksi hanke saa yksityistä rahoitusta.

Yhteystiedot

menna.rantala@hamk.fi, p. +358403529913


Palaa Selaa hankerekisteriä Katso hankkeet kartalla

Toteuttaja

Hämeen ammattikorkeakoulu Oy

Tuen muoto

Hanketuki

Rahoittajat

Hämeen ELY-keskus

Alkamisvuosi

2020

Rahoitusohjelma

Manner-Suomen maaseudun rahoittamisohjelma 2014-2020

Hanketyyppi

Yritysryhmähanke

Kustannusarvio

100 210€

Julkinen tuki

75 157,5€