Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä
tie
posstetusivu
etusivukokeilu
konejaksi
previous arrow
next arrow

Askellajiratsastusrata Nurmijärvelle

Islanninhevosratsastus on kasvava laji niin kansainvälisesti kuin Suomessakin ja viimeaikainen suomalaisten menestys kansainvälisillä kilparadoilla on kasvattanut sen suosiota entisestään.

Islanninhevosilla harrastettavaa askellajiratsastusta ratsastetaan mm. 250 metriä pitkällä ovaaliradalla. Ovaalirataa voisi verrata muiden hevoslajien käyttämiin puitteisiin, kuten maneesit ja ratsastuskentät. Suomessa on pulaa kansainväliset standardit täyttävistä ovaaliradoista, joilla ratsastajat voivat valmentautua ja myös kilpailla. Tällä hetkellä mitat täyttäviä ratoja on tiettävästi vain 5 kappaletta, joista ainoastaan Suomen Islanninhevosyhdistyksen omistama rata Ypäjällä on vapaasti harrastajien käytettävissä Ypäjän hevosopiston aikataulujen/tapahtumien sallimissa rajoissa. Muut standardit täyttävät ovaaliradat tällä hetkellä sijaitsevat Orimattilassa, Eurajoella, Ylöjärvellä ja Sipoossa.

Käynnistettävässä hankkeessa islanninhevosratsastukseen tarkoitettu ovaalirata tullaan rakentamaan Nurmijärvelle, Aurinkomäen tilalle (Glaesihross Oy). Rata tulee palvelemaan islanninhevosratsastajia erityisesti Nurmijärvellä ja sen lähikunnissa, mutta myös lajin harrastajia koko Suomessa. Ovaalirata rakennetaan maailmanlaajuisen Islanninhevoskattojärjestö FEIF:in asettamien standardien ja mittojen mukaan, jolloin radalla voidaan halutessa järjestää vaikka kansainvälisiäkin kilpailuja.

Yhteystiedot

Niklas Viileinen

info@glaesihross.com


Palaa Selaa hankerekisteriä Katso hankkeet kartalla

Toteuttaja

Glaesihross Oy

Tuen muoto

Yritystuki

Rahoittajat

EMO ry

Alkamisvuosi

2018

Rahoitusohjelma

Manner-Suomen maaseudun rahoittamisohjelma 2014-2020

Hanketyyppi

Yrityksen investointituki

Kustannusarvio

29 300,00 €

Julkinen tuki

5 860,00 €