Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä
tie
posstetusivu
etusivukokeilu
konejaksi
previous arrow
next arrow

Vapaa Virtaankoski 2022-23

Tainionvirrassa Sysmän kunnassa sijaitseva Virtaankoski on kansallisen kalatiestrategian tärkein kohde Päijänteellä. Pituudeltaan noin 37 km Tainionvirta laskee Jääsjärvestä Nuoramoisenjärven kautta Päijänteeseen. Koskessa on 1950-luvulla rakennettu vesivoimala, jonka kiinteistöineen omistaa Virtaankosken Voima Oy. Yhtiön omistus on siirtynyt Hiitolanjoen Voima Oy:lle, jonka tarkoituksena on poistaa Virtaankosken vaelluskalojen nousueste ja palauttaa alueen virkistysarvot kunnostamalla voimala- ja myllyrakennukset sekä kehittää alueesta vetovoimainen matkailukohde.

Vetovoimaiset luonnonmukaiset luontokohteet ovat maaseutumatkailun tärkein voimavara, paikallisen kulttuurin ja historian luontoympäristön ohella. Hankkeella valmistellaan ja tehdään tarvittavat suunnitelmat alueen käyttötarkoituksen muuttamiseksi matkailu- ja virkistyskohteeksi alueen kulttuurihistoriallisia ja suojeluarvoja vaalien.

Hankkeessa kunnostetaan kosken lähiympäristö voimalayhtiön omistamilla kiinteistöillä sekä laaditaan suunnitelma alueen palvelujen kehittämiseksi yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa. Lisäksi teetetään alueesta maisemasuunnitelma, jolla ohjataan alueella liikkumista, teetetään suunnitelma rakennusten kunnostamisesta ja luontopolkusuunnitelma Virtaankylän ympäristöön yhdessä maanomistajien kanssa.

Yhteystiedot

Hanna Ollikainen

hanna.ollikainen@ekarjala.fi


Palaa Selaa hankerekisteriä Katso hankkeet kartalla

Toteuttaja

Sysmän Tainionvirta Oy

Tuen muoto

Hanketuki

Hanketyyppi

Palvelujen ja kylien kehittäminen – kehittämishanke

Rahoitusohjelma

Siirtymäkauden rahoitus 2021-2022

Alkamisvuosi

2022

Kustannusarvio

200000.00

Julkinen tuki yhteensä

180000.00

Teemat

  • Kulttuuri- ja luonnonperintö