Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä

Avoimet Kylät verkossa

Avoimet Kylät verkossa on kesäkuun toisena lauantaina järjestettävä valtakunnallinen tapahtumapäivä, jona sadat kylät ja korttelit ympäri Suomen julkaisevat kanavissaan erilaisia verkkosisältöjä. Tämä on tilaisuutesi tutustua verkossa kyliin lomailun, asumisen ja yrittämisen paikkoina!

Kylät nostavat esille erilaista sisältöä omilla kanavillaan. Kylien linkit julkaistaan Suomen kartalla avoimetkylat.fi-verkkosivustolla tapahtumapäivänä 12.6. klo 6.00.  Kanta-Hämeessä kohteita tulee kartalle 87 ja koko Suomessa satoja.

Päivän isompana tavoitteena on digiosaamisen vahvistaminen ja kylien viehättävien, paikallisten kohteiden esille tuominen lähimatkailu- ja maallemuuttobuumien keskellä. Kylät kutsut siis ulkoilemaan, vierailemaan ja rakentamaan vaikka oman kodin. Avoimet Kylät -kartan avulla voit tutustua kyliin virtuaalisesti kotisohvalta ja lähteä kyläkierrokselle pitkin kesää.

Kylät tuottavat haluamansa sisällön itse omille alustoilleen. Avoimet Kylät -kartalla on neljänlaisia merkintöjä. Ulkoilu- ja retkeilykohteet erottuvat omalla tunnisteella ja niitä on Kanta-Hämeessä kartalla 27. Monet niistä on mobiilireittejä eli älypuhelimeen ladataan sovellus, joka ohjaa kulkemista maastossa ja kertoo vaikkapa kylän historiasta ja nähtävyyksistä. Toki näitä mobiilikohteita voi tarkastella myös tietokoneelta jo etukäteen, paikalla kulkien tulee miljöö kuitenkin eri tavalla koetuksi.

Maalle asumaan – merkinnällä löytyy kylät, joissa on myynnissä tontteja, taloja tai vuokra-asuntoja.

– Olemme tosi iloisia, että kunnat lähtivät ensimmäistä kertaa kylien rinnalla tuomaan esille pitäjien ja kylien tonttitarjontaa. Kanta-Hämeessä Avoimet Kylät -kartalta löytyy yli 20 Maalle asumaan -kylää, toteaa Hämeen Kylät ry:n kyläasiamies Elina Leppänen.

Suurin osa Avoimet Kylät -kartan kohteista on verkkokohteita eli pääasiassa linkkejä kylien facebook-sivuille. Videoin on esimerkiksi toteutettu kyläesittelyjä Leppäkoskelta ja Letkulta, historian havinaa Lammilta. Ryttylän kyläyhdistys pitää blogia, jossa kerrotaan kiinnostavasti kylän helmistä ja historiasta.  Vojakkalan lavalta toteutetaan striimaus niin, että voi osallistua lavatansseihin missä haluaa, vaikka laiturinnokassa.

Pienimuotoisia livetapahtumia toteutetaan myös Avoimet Kylät -lauantaina kylissä koronarajoitukset huomioiden. Iittalassa on peräkonttikirppis ja pienellä Taljalan kylällä pihakirppis. Kylätaloilla saattaa olla pop up -kahvila tai kentällä kesätori. Janakkalan rakentamismahdollisuuksista voi käydä juttelemassa Viralassa ja samalla poiketa makkaralle kyläyhdistyksen laavulle.  Tervetuloa tutustumaan viehättäviin hämäläisiin kyliin pitkin kesää!

Käytä Somessa tapahtumantunnisteita #AvoimetKylät #TeeSeKylillä ja #MaalleAsumaan.

Avoimet Kylät -päivän toteuttavat paikalliset kyläyhdistykset ja kunnat yhteistyössä maakunnallisten kyläyhdistysten ja Suomen Kylät ry:n kanssa. Päivä on myös valtakunnallinen Kyläkauppapäivä, joka muistuttaa lähipalveluiden merkityksestä. Kyläkauppapäivän kaupat julkaistaan myös Avoimet Kylät  -karttapohjalla tapahtumapäivänä.

Lisätiedot https://avoimetkylat.fi/

Kanta-Hämeen avoimet kylät -infon löydät täältä.

Päijät-Hämeen avoimet kylät -infon löydät täältä.

Kylien linkit julkaistaan Suomen kartalla avoimetkylat.fi-verkkosivustolla tapahtumapäivänä 12.6. klo 6.00.  Kanta-Hämeessä kohteita tulee kartalle 87 ja koko Suomessa satoja.

Kaikki