Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä
tie
posstetusivu
etusivukokeilu
konejaksi
previous arrow
next arrow

Avoimet Kylät, Kanta-Häme

Avoimet Kylät -päivänä sadat kylät kutsuvat tapahtumiinsa ympäri Hämettä ja Suomea. Poikkea kesäkuun toisena lauantaina lähikylillä tai tee koko päivän kesäinen kiertoajelu maaseudun maisemissa.
Olet lämpimästi tervetullut kylään!
Kylät ovat avoinna lauantaina 10.6. ja kutsuvat kävijöitä tutustumaan kyläelämään, maalla asumiseen, kylähauskaan ja yhteisiin paikkoihin. Tänä vuonna Avoimet kylät -päivä on valtakunnallinen Suomi100-tapahtuma.
Joka puolen Hämettä kylien yhdistykset järjestävät omannäköisiä ja aitoja tapahtumiaan. Ohjelmassa on juhlanäyttelyitä, entisajan koulutunteja, kyläkahviloita, luontoelämyksiä, ulkoliikuntaa, kulttuuria, historian havinaa… metkuja ja vaikka mitä. Mukana järjestelyissä on satoja talkoolaisia. Kanta-Hämeessä avoimen kyläpäivän kokoajana toimii Hämeen Kylät ry ja valtakunnallisesti Suomen Kylätoiminta ry.
Hämeen Kylät ry toimii muutenkin paikallisen yhdistystoiminnan tukena. Hankkeiden avulla mahdollistetaan uudenlaisten kyläpalvelujen kehittäminen ja yhdistysten työllistämistoiminta. Omalta kylältä Hämeessä -hankkeen avittamana vietetään Avoimet Kylät -päivänä  Hikiässä Seurantalo Ahjolassa nuorten pitämän kesäkahvilan avajaisia.

Tapahtumatiedot ja ajo-ohjeet >> www.hameenkylat.net
www.avoimetkylat.fi