Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä

Avoimet kylät – Hämeestä mukana useita kyliä

Avoimet Kylät -päivä järjestetään tulevana lauantaina 11. kesäkuuta. Viimeiset kaksi vuotta tapahtuma on järjestetty etänä, joten perinteistä tapahtumaa on odotettu innostuksella kylillä. Vihdoin on mahdollista järjestää yhteistä kivaa, ja Avoimet Kylät -päivänä toivottaa tervetulleeksi kaikki kylistä kiinnostuneet paikan päälle. Lauantaina kannattaa siis lähteä lähimatkailemaan ja tutustumaan kylien järjestämään ohjelmaan.

Kylillä on luvassa kirpputoreja, kahvioita idyllisillä kylätaloilla, markkinoita, leikkimielistä lenkkeilyä, lastentapahtumia kyläkoulujen lähiympäristössä, some-suunnistusta, tansseja sekä tietenkin lettuja ja makkaraa. Jos maalle muutto on mielessä, kannattaa suunnata Hämeenlinnan Alvettulaan tai Hattulan Lepaalle, jossa kyläläiset ovat varautuneet esittelemään myös asumisen mahdollisuuksia.

Poimintoja kylien ohjelmasta Kanta-Hämeessä:
• Kirpputoreja eri muodoissa Alvettula, Etelä-Hattula, Matku, Nummenkylä, Susikas
• Kyläkoulujen ympäristössä perheille kivaa puuhaa Koijärvi ja Lepaa
• Hyväntuulista markkinahumua Läyliäinen
• Kanta-Hämeen kyläturvallisuuspilotti Haminankylällä
• Kylään erityisiin paikkoihin tutustumista somen avulla Vähikkälä ja Hikiä
• Kulttuurikävely ja ”Tervalammin taistelut” -esitys Porras
• Pursun lenkki leikkimielinen lenkkeilytapahtuma Nummenkylä
• Kylän historiaa tutuksi Ypäjänkylä, Kaloinen, Susikas
• Juhlatanssit Vojakkalan lavalla

Linkki koko Suomen Avoimet kylät tarjontaan.

Perinteisten tapahtumien lisäksi Avoimet Kylät -kartalta löytyy toisella merkinnällä kylien verkkosisältöä, johon voi tutustua milloin haluaa. Hämeen Kylät julkaisee Lopen Pilpalasta ensimmäisen Hämeen kylille -podcastinsa, jossa kylätoimintaan hurahtaneet Marika ja Lassi Tudeer kertovat maallemuutostaan, lähiruuasta ja omavaraisuudesta. Verkkosisällöstä löytyy myös kylien retkeilykohteita, joihin voi lähteä tutustumaan pitkin kesää, kylävideoita ja blogeja.

– Avoimet Kylät -päivä on kyllä hieno mahdollisuus esitellä oman kylän toimintaa ja samalla nostaa esille meidän kaikkia upeita kyliä täällä Hämeessä, toteaa Hämeen Kylät ry:n kyläasiamies Elina Leppänen. Hämeen Kylät ry:n porukka lähtee myös liikkeelle lauantaina ja tekee yllätyksenä onnittelukäynnin yhdelle kylistä, eli sinne mistä tulee Hämeen Vuoden Kylä 2022. Tunnustus julkaistaan lauantaina.

Päivän somejulkaisuissa käytetään tunnistetta #avoimetkylät.
Avoimet Kylät -päivän toteuttavat paikalliset kyläyhdistykset ja yhteistyössä maakunnallisten kyläyhdistysten ja Suomen Kylät ry:n kanssa.

 

Kuvassa Vojakkalan lavan humppajumppa Avoimet kylät -päivänä 2017. Kuva: Hämeen kylät.

Kaikki