Maaseuturahoituksen viestintäkanava Hämeessä
tie
posstetusivu
etusivukokeilu
konejaksi
previous arrow
next arrow

Alvettulan koululaiset askartelivat entisajan joulukoristeita

Tunnelmallinen joulutapahtuma tuo muistoja entisaikain joulunvietosta

 
Alvettulan koulun 5.-6.-luokkalaiset askartelivat entisajan joulukoristeita tulevana sunnuntaina järjestettävään joulutapahtumaan. Hauholla sijaitseva Halpparin talo pukeutuu entisajan jouluasuun sunnuntaina 17. joulukuuta, kun Kotkon ulkomuseoalueella järjestetään koko perheen tunnelmallinen joulutapahtuma klo 14-17.
Koululaisten näppärien sormien ansiosta Halpparin talon jykevä joulukuusi sai oksilleen koristeekseen niin lippunauhoja, paperirengasketjuja kuin vanhanajan joulukarkkejakin.
Halpparin talo avautuu sunnuntaina tuoden tuulahduksia vanhanajan joulunviettoperinteistä ja -historiasta aina 1900-luvun alkupuolelta 1950-luvulle saakka; Joulukortti- ja -postimerkkinäyttelystä joulukuusen ja joulupukin historiaan, jouluruuista leikkeihin. Matkataan oljilla koristellusta kammarista tupaan kuusenlehvien alle, lepattavista liekeistä sähkökynttilöiden hämyyn – enkelikellojen helinästä kulkusten kilinään, tuomaanristin sanomasta sota-ajan joulunviettoon. Perinteikkäät joulukoristeet koristavat niin tuvan kuusta kuin kamareiden ikkunoita, lyhdyt ja jätkänkynttilät johdattavat pihapolkua pitkin talolle.
Lapsille on luvassa tonttusatutuokio klo 15.00 ja joulun tarina klo 16.00 raottaa ovea talonpoikaiskodin joulunviettoon. Tapahtuma huipentuu joulurauhan julistukseen klo 16.45.
Tapahtumaan on vapaa pääsy ja tarjolla on lämmintä mehua piparkakkujen kera. Järjestäjinä toimivat Linnaseutu ry ja Ajan patina -hanke sekä Hauho-Seura ry.
Tapahtuman lisäksi Halpparin talon ovet ovat avoinna entisajan joulutunnelmointiin jouluviikolla tiistaina 19.12. ja torstaina 21.12. klo 17-19.
Pääkuva: Alvettulan 5-6 –luokkalaiset joulukoristeiden teossa. Kuva: Johanna Henttinen
 

Kaikki